Szőke Éva
Pszichológus
"...mert szelíd vagyok és alázatos szívű, 
s megtaláljátok lelketek nyugalmát."
Pszichológiai konzultáció Miskolcon
Az ember életében vannak fordulópontok, események, életszakaszok, amelyekben új döntéseket kell hoznunk magunkkal, családunkkal, munkánkkal kapcsolatban. Az addig biztonságosnak hitt világunk összeomlik, énképünk megváltozik, mindennapossá válhat napjaink során a stressz, a feszültség, a döntési bizonytalanság. 

Ezek az események olyan érzelmeket válthatnak ki belőlünk, melyek elhomályosíthatják gondolkodásunkat, nem látjuk tisztán a helyzetet, vagy a probléma megoldásához vezető helyes utat. Mindezek a történések változásra kényszerítenek bennünket, mert személyiségünk alkalmazkodni próbál a megváltozott helyzethez, a személyiség növekedése, vagy alkalmazkodási zavar árán. 

Ha úgy érezzük, megoldó stratégiáink már nem működnek, vagy nem vagyunk képesek megoldani problémáinkat, szükség lehet arra, hogy pszichológus segítségét kérjük. Minél hamarabb kapunk segítséget, annál kisebb annak a veszélye, hogy pszichésen megbetegszünk. A lelki harmónia és az egészség fenntartása csak úgy lehetséges, ha megkeressük a legjobb megküzdési stratégiánkat, szembenézünk önmagunkkal, és a kialakult helyzettel.

Pszichológiai konzultáció, tanácsadás - Miskolc

A konzultáció célja: az önismeret, az éntudatosság és a cselekvési életbátorság, a felelősségvállalás és a megküzdő képesség elérése, növelése, a kliens saját erőforrásainak és megoldási lehetőségeinek feltérképezése által. A konzultáció központjában a kliens által hozott probléma, vagy problémák állnak.

Konzultáció során: A kliens emocionális megértés, belátás, rálátás, majd a tanulás és szemléletváltás által válik képessé arra, hogy a döntési helyzetet, /kapcsolati feszültséget, vagy a krízishelyzetet saját erőből történő megoldja, illetve vállalja.

Az első találkozás, konzultáció a telefonos bejelentkezés után történik.

A bejelentkezést követően személyesen találkozunk, ahol meghallgatom a kliens problémáját, vagy problémáit. Ekkor többnyire csak ő beszél. Tisztázó kérdések segítségével meghatározzuk, hogy a közös munka során mely terület kerüljön a tanácsadás konzultációinak fókuszába, hány alkalom szükséges a probléma megoldásához, vagy a változás eléréséhez. Szükséges-e más szakember segítsége? A találkozások száma és gyakorisága a probléma jellegétől függően 5-15 alkalom lehet heti egyszer, krízis esetén heti kétszer. 

Az első beszélgetés során kialakulhat közöttünk egy olyan bizalmi légkör, mely eldönti a további közös munka alapjait. A közös munka kereteit a klienssel együtt alakítjuk ki.

Módszerek:

Feltáró beszélgetések, kérdések, tesztek, és kérdőívek segítségével tisztázzuk a helyzetet, a lehetséges megküzdési stratégiákat, az egyes megoldási módok előnyeit, hátrányait és ezek elérési útvonalait. Amennyiben szükséges megbeszéljük a továbblépés lehetőségeit is. (terápia javaslata, más szakember felé irányítás).

Amennyiben pszichológiai tanácsadás, pszichológiai konzultáció az, amire szüksége van Miskolc városában, keressen a honlapomon található elérhetőségeken!

Pszichológiai konzultáció
Az ember életében vannak fordulópontok, események, életszakaszok, amelyekben új döntéseket kell hoznunk magunkkal, családunkkal, munkánkkal kapcsolatban...
Nevelési tanácsadás
A gyermekek testi és lelki fejlődését, aktuális lelki állapotát jelentősen befolyásolják szüleik, illetve a környezetükben élő más felnőttek: rokonok, óvónők, tanárok, akikkel kapcsolatba kerülnek...
Krízisintervenció/prevenció
A krízishelyzet olyan lélektanilag kritikus szituáció, amely a személy számára érzelmileg hangsúlyos, kiemelten fontos az adott életszakaszban, semmiképpen nem elkerülhető...
Kamaszok/pályatanácsadás
A serdülőkorra több szempontból is azt mondhatjuk a válságok kora, egyfajta krízis. Ennek több oka van: megváltozik a serdülő  teste, a gondolkodása, és az önmagáról eddig alkotott képe is...
szokeeva.hu - Minden jog fenntartva - 2016
Kapcsolat:
Szőke éva 
Tel: 06-70/608- 2354
e-mail: pszichoeva2014@gmail.com
Rendelő: 3525 Miskolc, Vologda  u.14. Fsz.3.
Fontos információk: