Főoldal          Magamról          Áraim          Kapcsolat

Szőke Éva
Pszichológus
"...mert szelíd vagyok és alázatos szívű, 
s megtaláljátok lelketek nyugalmát."

Krízisintervenció Miskolc városában:


A krízis, krízishelyzet fogalma ( G. Caplan):

A krízishelyzet olyan lélektanilag kritikus szituáció, amely a személy számára érzelmileg hangsúlyos, kiemelten fontos az adott életszakaszban, semmiképpen nem elkerülhető, kénytelen szembenézni vele, minden figyelme és erőfeszítése a megoldásra irányul, de a szokásos problémamegoldó eszközökkel az illető számára nem leküzdhető.

A krízisintervenció célja: A krízisállapot oldására irányuló törekvés, mely segíti az egyént abban, hogy rendezett lelkiállapotát minél előbb visszanyerje.

A krízisintervenció során: a krízis előzményeinek feltérképezése, támasznyújtás, a feszültség, impulzivitás csökkentése, az érzelmi realitás megőrzésének segítése, énerősítés, önértékelés helyreállítása, a család, szűkebb környezet mozgósítása történik, aki csak segíthet a támasz, az elfogadás nyújtásában. Amennyiben nem oldódik meg a krízis rövid idő alatt, szükségessé válhat specialista igénybevétele, vagy kórházi elhelyezés.

 

Prevenció (megelőzés):

Célja: A krízishelyzet további következményeinek (depresszió, reménytelenség, veszélyesen beszűkült állapot, öngyilkossági szándék) korai felismerése, oldása, a kliens megfelelő szakemberhez való irányítása.


Amennyiben kritikus élethelyzet elé néz, vagy már abban érzi magát, a krízisintervenció, illetve a prevenció lehet számára a megoldás Miskolc területén lévő rendelőmben. A helyzet feltérképezésére keresse fel - a nevem Szőke Éva - vagy egyeztessen velem a honlapomon megadott elérhetőségeimen.

Pszichológiai konzultáció
Nevelési tanácsadás
Krízisintervenció/prevenció
Kamaszok/pályatanácsadásCopyright szokeeva 2016

A weboldalt készítette és üzemelteti: vendeg.com